dimecres, 15 de novembre del 2023

Projecte Conèixer l'Hospitalet


"L'Hospitalet cal cuidar-lo. És un personatge jove que no vol ser malmès, vol ser conegut". Extracte de la Presentació del Quaderns Urbans nº 1 de Jaume Botey i Vallès, Regidor d'Educació de l'Ajuntament de l'Hospitalet (1979 - 1983)

Aquest "vol ser conegut" és el que ens va portar al Casalet, Centre d'Estudis, Centre de Recursos Pedagògics i Museu d'Història a organitzar aquest projecte anomenat: "Conèixer l'Hospitalet". Per estimar l'Hospitalet cal conèixer-lo. El 2008 va ser l'inici d'aquest projecte. Una de les seves inspiradores va ser la Montserrat Company, primera presidenta d'El Casalet i Regidora d'Educació del 1997 al 2007. Des de l'inici hem pogut comptar amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació.

Es va decidir estructurar-lo fent quatre activitats:

Una conferència sobre algun aspecte de la Història de l'Hospitalet. 

Una segona activitat en la que es facilita recursos per conèixer l'Hospitalet...

"Trepitjar-lo o passejar-hi..."deia el Jaume Botey referint-se a l'Hospitalet, doncs el projecte té dues activitats més que serveixen per això, per trepitjar-lo, per passejar-hi, una fent passejada pels barris de la nostra ciutat, de nord a sud, del Samontà fins a la Marina.

L'última activitat es fa fent una passejada per la Vila Vella, descobrint els llocs on es va iniciar el poble de l'Hospitalet.

Tenim el convenciment de que continua essent necessari aquest projecte de "Conèixer l'Hospitalet", encara el nostre poble, la nostra ciutat, necessita ser coneguda. Ho continuarem fent!

Les quatre activitats d'aquest curs 2023-2024 són:

Dimarts 21 de novembre (17:30 – 19:30h). Conferència sobre la història de l'Hospitalet : "De poble a ciutat" a càrrec de Joan Camós del CELH.

Dissabte 25 de novembre (10:00 – 13:00h). Passejada per barris de la ciutat a càrrec de Manuel Domínguez del CELH

Iniciarem la ruta a la Florida, seguirem pels barris de Collblanc i la Torrassa. Després ens aproparem al barri de Santa Eulàlia i finalment anirem al barri de Bellvitge i el Gornal.

Dimarts 28 de novembre (17:30 – 19:00h). Xerrada sobre Recursos per treballar i conèixer  l'Hospitalet  a càrrec de Pilar Domínguez

Dimarts 30 d'abril de 2024 (17:30 – 19:30h). Ruta a peu per la Vila Vella, els origens de l'Hospitalet a càrrec de Núria Ribas del CELH


Podeu fer la inscripció  a les quatre activitats, a tres, a dos o a una

 en aquest enllaç