Educació ambiental

E   D   U   C   A   C   I   Ó    A   M   B   I   E   N   T   A   L
Curs 2015-2016
El professorat de la ciutat i altres persones col·laboradores que estem vinculats al grup Grup de Treball d’Educació Ambiental compartim les experiències viscudes a les aules i centres entorn al tema i elaborem i realitzem noves propostes i projectes.

Amb estreta relació amb l’equip de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics, col·laborem amb les activitats d’educació ambiental dirigides a les escoles que es promouen des de diversos àmbits.

Entre les activitats que duu a terme aquest grup es troben:

§  L’Agenda 21 Escolar, consta d’un material pedagògic que va elaborar el grup per encàrrec de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, i que des del curs 2007-2008 ha dinamitzat a vint-i-vuit escoles de la ciutat. Si sou d’un centre que encara no ha adquirit el compromís d’elaborar l’Agenda 21 escolar i esteu realitzant activitats relacionades amb l’educació ambiental, demaneu-nos més informació. Concertarem una trobada on us presentarem el material pedagògic i us explicarem els termes de l’adhesió. Si esteu treballant temes d’educació ambiental i de gestió sostenible del vostre centre, és interessant que us poseu en contacte amb nosaltres i que us coordineu amb els altres centres de la ciutat.
§  El Casalet porta a terme l’activitat d’educació ambiental de Visita a la deixalleria municipal. Els residus de la ciutat adreçada a cicle superior de primària i primer cicle de secundària. A la corresponent fitxa INTRO trobareu la informació sobre l’activitat. A més, El Dossier Pedagògic sobre els residus, degudament actualitzat a la realitat del 2014, estarà molt aviat disponible a la xarxa. El Casalet ofereix un assessorament personal i gratuït als i les mestres i professorat que ho sol·liciti.
§  Els centres de l’Agenda 21 escolar i les Escoles verdes, s’ha integrat a la XESC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya). Des del Casalet impulsem totes les iniciatives que apareixen. En aquest sentit, és molt productiva la col·laboració contínua amb el CRP de l’Hospitalet.
§  La Xarxa d’Horts escolars es va configurant com una realitat, any rere any. Contacteu amb nosaltres si treballeu l’hort com a eina pedagògica o teniu voluntat de fer-ho.
§  També participem en totes les activitats d’educació ambiental proposades a la ciutat, com la promoció de l’ús de la bicicleta i el transport públic, l’accessibilitat i restauració de la llera del nostre riu i la defensa del medi urbà i natural. En aquest sentit, hem participat en la difusió de l’apadrinament del riu.
§  Entre les activitats puntuals que es realitzen al llarg del curs, cal esmentar la Pedalada escolar, a finals de setembre. Aquest curs està prevista la participació de cinc escoles. Cas que hi estigueu interessats, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.
Comptem amb la vostra col·laboració i estem oberts a qualsevol altra proposta que permeti millorar el medi ambient urbà, fent ús del millor mitjà que tenim, l’educació. Som nosaltres, els/les mestres de la ciutat, qui hem de transmetre a les joves generacions la importància de la protecció i el respecte pel medi ambient, i per això, trobarem junts activitats adients i buscarem les complicitats necessàries.
Contacteu amb nosaltres i participeu en aquestes activitats. Us convidem a què hi digueu la vostra!!