Educació ambiental

E   D   U   C   A   C   I   Ó    A   M   B   I   E   N   T   A   L

Curs 2020-2021

El professorat de la ciutat i altres persones col·laboradores que estem vinculats al grup Grup de Treball d’Educació Ambiental compartim les experiències viscudes a les aules i centres entorn al tema i elaborem i realitzem noves propostes i projectes.

Amb estreta relació amb l’equip de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics, col·laborem amb les activitats d’educació ambiental dirigides a les escoles que es promouen des de diversos àmbits. Entre les activitats que duu a terme aquest grup es troben:

§  Dinamització de les Escoles Sostenibles. Els postulats de l’Agenda21 escolar s’han ampliat fins a transformar-se en el OBJECTIUS DEL DESENVOLUPAMNET SOSTENIBLE (ODS), en el marc de l’Agenda 2030 aprovada per l’Assemblea General de les N.U el 2015. A més del vessant mediambiental, inclou la lluita contra la pobresa, la fam i les desigualtats, per la salut, l’educació i el treball, i la pau.

L’Agenda 21 Escolar, consta d’un material pedagògic que va elaborar el grup per encàrrec de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, i que es dinamitza als centres educatius de la ciutat.

Si sou d’un centre que encara no ha adquirit el compromís amb els ODS i esteu realitzant activitats relacionades amb l’educació ambiental, demaneu-nos més informació. Concertarem una trobada on us presentarem el material pedagògic i us explicarem els termes de l’adhesió. Si esteu treballant temes d’educació ambiental i de gestió sostenible del vostre centre, és interessant que us poseu en contacte amb nosaltres i que us coordineu amb els altres centres de la ciutat.

§  El Casalet porta a terme l’activitat d’educació ambiental de Visita a la deixalleria municipal, adreçada a cicle superior de primària i primer cicle de secundària. El Dossier Pedagògic sobre els residus, actualitzat a la realitat de la ciutat, està disponible a la xarxa. El Casalet ofereix un assessorament personal i gratuït als i les mestres i professorat que ho sol·liciti.

§  Les escoles sostenibles, que engloben les escoles de l’Agenda 21 escolar i les Escoles verdes, estan integrades a la XESC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya). Des del Casalet impulsem totes les iniciatives que apareixen. En aquest sentit, és molt productiva la col·laboració amb el CRP de l’Hospitalet, especialment en l’organització del seminari que cada curs s‘ofereix als mestres.

§  També participem en totes les activitats d’educació ambiental proposades a la ciutat, com la promoció de l’ús de la bicicleta i el transport públic, l’accessibilitat i restauració de la llera del nostre riu i la defensa del medi urbà i natural. En aquest sentit, participem activament en les activitats de l’apadrinament del riu i la seva difusió..

Comptem amb la vostra col·laboració i estem oberts a qualsevol altra proposta que permeti millorar el medi ambient urbà, fent ús del millor mitjà que tenim, l’educació. Som nosaltres, els/les mestres de la ciutat, qui hem de transmetre a les joves generacions la importància de la protecció i el respecte pel medi ambient, i per això, trobarem junts activitats adients i buscarem les complicitats necessàries.

Contacteu amb nosaltres i participeu en aquestes activitats. Us convidem a què hi digueu la vostra!!